jeudi 16 janvier 2014

une galette des rois

à retardement

La galette (en pâte durcissant à l'air) sur son plat (un blister)

Comment faire ?

Pour l'assiette, prendre le fond du blister de chocolat
Pour le gâteau prendre pour empreinte le bouchon de cidre (petit ou grand modèle ) et le déplacer pour faire un bord cranté
inciser en losanges, colorer avec des craies de pastel et vernir

Blisters de chocolats et bouchons de cidre

Bonne dégustation

14 commentaires:

  1. mmmmmmm .... j'ai fain maintenant !!!! elle est a croquer !!!!

    RépondreSupprimer
  2. Thank you Claude for sharing this how to do, the cake looks delicious! Silly question: but where do you use the 'bouchon de cidre' for? Does it become the plate? I am sorry, but this is not clear to me...
    Bonne journée. Amicalement, ilona

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. I used the capsule (metal) plug cider (red and silver in the photo) to make a mold of cake
      moving the mold (4 there small swellings) an edge of cake are obtained with small notches
      to the base on which I put the cake, I used the plastic blister
      I hope that my explanations are clearer
      good day

      Supprimer
    2. Yes, now I understand, thank you, Claude! Sorry for asking so often something to you, but the translator does not work that good for me ;)!
      Not because of the crown, but I also thought it was a Three Kings cake with a bean inside :D!
      Amitiés, Ilona
      Bonne journée!

      Supprimer
    3. you are right to ask questions, it is not always easy to explain in a few words
      and, moreover, we have become accustomed to "read images"
      good day

      Supprimer
  3. Et la fève??? qui l'a gagnée??? Qui est la reine???

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. c'est le roi qui a trouvé la fève, il a choisi sa reine bien sûr :-)

      Supprimer
  4. Hello Claude! I think that the cake looks very tempting! I like the glaze that you have finished it with. :))

    elizabeth

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. thank you Elizabeth, I'm no pastry to 1/1 at 1/12 :-)
      I spent a gloss on the small diamond cake
      good day

      Supprimer
  5. oups, je suis en retard pour la déguster cette galette ! La couronne est aussi très belle.
    Bisous. joce

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. et moi, j'étais en retard pour la présenter cette galette :-)
      merci Joce et belle journée ensoleillée
      bisous

      Supprimer