vieux pots de peinture

jeudi 16 janvier 2014

une galette des rois

à retardement

La galette (en pâte durcissant à l'air) sur son plat (un blister)

Comment faire ?

Pour l'assiette, prendre le fond du blister de chocolat
Pour le gâteau prendre pour empreinte le bouchon de cidre (petit ou grand modèle ) et le déplacer pour faire un bord cranté
inciser en losanges, colorer avec des craies de pastel et vernir

Blisters de chocolats et bouchons de cidre

Bonne dégustation

13 commentaires:

  1. mmmmmmm .... j'ai fain maintenant !!!! elle est a croquer !!!!

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  2. Thank you Claude for sharing this how to do, the cake looks delicious! Silly question: but where do you use the 'bouchon de cidre' for? Does it become the plate? I am sorry, but this is not clear to me...
    Bonne journée. Amicalement, ilona

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    1. I used the capsule (metal) plug cider (red and silver in the photo) to make a mold of cake
      moving the mold (4 there small swellings) an edge of cake are obtained with small notches
      to the base on which I put the cake, I used the plastic blister
      I hope that my explanations are clearer
      good day

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    2. Yes, now I understand, thank you, Claude! Sorry for asking so often something to you, but the translator does not work that good for me ;)!
      Not because of the crown, but I also thought it was a Three Kings cake with a bean inside :D!
      Amitiés, Ilona
      Bonne journée!

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    3. you are right to ask questions, it is not always easy to explain in a few words
      and, moreover, we have become accustomed to "read images"
      good day

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  3. Et la fève??? qui l'a gagnée??? Qui est la reine???

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    1. c'est le roi qui a trouvé la fève, il a choisi sa reine bien sûr :-)

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  4. Hello Claude! I think that the cake looks very tempting! I like the glaze that you have finished it with. :))

    elizabeth

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    1. thank you Elizabeth, I'm no pastry to 1/1 at 1/12 :-)
      I spent a gloss on the small diamond cake
      good day

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  5. oups, je suis en retard pour la déguster cette galette ! La couronne est aussi très belle.
    Bisous. joce

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    1. et moi, j'étais en retard pour la présenter cette galette :-)
      merci Joce et belle journée ensoleillée
      bisous

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